Iedereen is welkom om te ontdekken hoe leuk het is om bij het VUSO te spelen. 

Kijk ook bij Vacatures

Wat kun je verwachten van het VUSO?

  • Het plezier van samen muziek maken staat zonder twijfel voorop, en wel op een zo hoog mogelijk niveau. Het is een orkest van amateur-musici van alle leeftijden. Tijdens orkestrepetities, groepsrepetities en studiedagen verfijnen we technieken en speelmanieren.
  • De vaste dirigent is een muzikale duizendpoot die vanuit andere muzikale disciplines creatieve ideeën inbrengt. Natuurlijk hebben de leden ook veel inbreng. Dat zorgt ervoor dat het VUSO net even anders dan de meeste amateursymfonieorkesten is. We gaan op zoek naar vernieuwingen.
  • Regelmatig spelen beroepsmusici als solist met ons mee. Spelen met professionals is een eer en een luxe, de slagroom op de taart, en muzikaal heel leerzaam en inspirerend.
  • Iedereen is welkom om een aantal repetities mee te spelen om te ontdekken hoe leuk het is om (weer) in een orkest te spelen. Of je nu pas drie jaar of al dertig jaar een instrument bespeelt, of je nu elke dag speelt of zeven jaar geen muziek hebt gemaakt.
  • Publiek is belangrijk, een concert is de kroon op ons werk. Het VUSO geeft een aantal concerten per jaar, maar zoekt ook publiek op. Ons orkest ziet ook een maatschappelijke rol voor zich weggelegd. We spelen voor bewoners van zorgcentra en voor kinderen op scholen.